Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)
2020-02-12Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj (vagy 8 kisebb)
- 8 szelet sonka vékony szelet
- 4 szelet puhább sajt
- só
- bors
- Panírozáshoz
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- Sütéshez
- 5 dl olaj
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, kissé sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózással, mert a sonka és a sajt is sós!
- A hússzelet egyik felére rakunk 1 szelet sonkát, a sonkára 1 szelet sajtot, a sajtra 1 szelet sonkát. Ráhajtjuk a hús másik felét és összetűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval. Ha kisebb szeletek a húsok, akkor egyik szeletre rakjuk a cuccot, a másik szelettel betakarjuk és a szembelevő széleit összetűzzük, hogy ne jöjjön szét.
- A tojást felverjük és pici sóval ízesítjük. A töltött húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd tojás, zsemlemorzsa, újra tojás és zsemlemorzsa. A húsokat duplán panírozzuk (én nem dupláztam)
- Egy serpenyőben olajat hevítünk és nem túl forró, közepes hőfokon készre sütjük a húsokat. Tetszés szerinti körettel, salátával, vagy szósszal tálaljuk!
A recept megosztása