Loader

Csíkos kalács

2020-09-27
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovácsné Till Angelika

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon. A maradék tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és megkelesztjük az élesztőt benne. A kakaópor és a vaníliás cukor kivételével jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaóport, a másikba vaníliás cukrot teszünk. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük.
  2. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan. Így két tekercsünk lesz belőle. Sütőpapiros tepsibe, vagy 2 db kb. 25 cm kalács sütőformába helyezzük. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb. 20-30 percig. (sütőfüggő)
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!