Csíkos kalács
2020-09-27Related Recipes:
Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovácsné Till Angelika
Hozzávalók
- 75 dkg finom liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 4,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 20 db édesítőszer
- 1,5 dl napraforgóolaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás (a tészta megkenésére)
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon. A maradék tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és megkelesztjük az élesztőt benne. A kakaópor és a vaníliás cukor kivételével jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaóport, a másikba vaníliás cukrot teszünk. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük.
- Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan. Így két tekercsünk lesz belőle. Sütőpapiros tepsibe, vagy 2 db kb. 25 cm kalács sütőformába helyezzük. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb. 20-30 percig. (sütőfüggő)
A recept megosztása