Loader

Csíkos kalács

2020-09-27

Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovácsné Till Angelika

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon. A maradék tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és megkelesztjük az élesztőt benne. A kakaópor és a vaníliás cukor kivételével jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaóport, a másikba vaníliás cukrot teszünk. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük.
  2. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan. Így két tekercsünk lesz belőle. Sütőpapiros tepsibe, vagy 2 db kb. 25 cm kalács sütőformába helyezzük. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb. 20-30 percig. (sütőfüggő)
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 3
Osztályozd ezt a receptet

3 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos süti

  • Gombafasírt sütőben

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • KitKat & M&M torta

  • Tepsis sült tarja

Vélemény, hozzászólás?

Fel!