Csípős csirkecomb hagyma ágyon – pikáns szószban sütve
2015-10-28Related Recipes:
Az eredeti recepten jócskán módosítva jutottam el a címben említett alkotáshoz. A csirkecombok eredetileg csak mustár, ketchup, szójaszósz és vegeta keverékében pihennek, azonban ezt én kiegészítettem sok fokhagymával, borssal, és jelentős mennyiségű őrölt chilivel. Így az étel jellege némileg megváltozott, de sebaj, mindig is szerettem új dolgokat kipróbálni. A végeredmény a lényeg, és ezúttal rendkívül finom vacsora kerekedett a kísérletezésből.
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb
- ketchup
- mustár
- chili vagy erős pista
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma nagy
- 2 db paprika
- szójaszósz világos, (én sötétet is használtam a végén)
- olaj
- ételízesítő
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A csirkét megtisztítjuk, bőrétől és az esetleg rajta maradt zsírdaraboktól megszabadítjuk, majd kicsontozzuk egy éles késsel anélkül, hogy ujjainkat kezdenénk kifilézni. Miután végeztünk a csontozással, megszámláljuk két kezünkön az ujjainkat. Amennyiben kevesebbet számoltunk, mint a munkafolyamat elején, nyissuk ki a szemetest, vegyük ki azt a csirkecsontot, amelyen köröm van, majd tegyük egy jéggel teli zacskóba, és hívjuk a mentőt. Az esetben, ha több ujjat számoltunk, mint mielőtt elkezdtük a csontozást, tegyük le a piát, vagy a kést, és rendeljünk pizzát!
- Fogjunk egy műanyag tálat, vagy vödröt, amelybe egyenlő arányban mustárt és ketchup-ot öntünk, majd küldjünk utánuk 1-2 evőkanál szójaszószt, só helyett vegetát vagy egyéb ételízesítőt. A mártásba kerülhet még bors, valami fokhagyma, és chili paprika. Nálam mindhárom összetevőből jelentős mennyiség került bele. A csirkecombokat helyezzük bele a szószba, majd teljesen forgassuk bele, és hagyjuk így állni legalább fél órát.
- Miután a csirkecombokat kiszedtük a szószból, fektessük őket egy némi olajjal meglocsolt kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba, amelynek az aljára hagymakarikákkal előzetesen megágyaztunk. A combok tetejére öntsük rá a maradék szószt, és ha kevésnek találjuk, egy kis vizet is. Én a szósz tetejére tettem néhány paprika csíkot, mivel nagyon szeretem nem csak a sült hagymát, de a sült paprikát is.
- Az edényünket fedjük le alufóliával, majd tegyük kb. 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre. Nézzük meg az árut, ha kell, öntsünk alá kevés vizet, és vegyük le a fóliát róla. Tegyük vissza még 10 percre, fordítsuk meg a combokat, majd a másik felének is adhatunk pár percet, amíg megpirul.
- Köretnek adhatunk hozzá burgonyát sülve, vagy főve, de akár a rizs is tökéletesen illik hozzá.
- Jó étvágyat!