Csirkeburger házilag. Grillezett csirkecomb filével.
2018-08-07Related Recipes:
Csirkeburger házilag. Grillezett csirkecomb filével a főszerepben. További szerepekben: paradicsom, lila hagyma, saláta. A szószban szóhoz jutottak: nagyon apróra vágott kovászos uborka, ill. lila hagyma, valamint majonéz, némi ketchup, kevés mustár, csipetnyi cukor, pár csepp citromlé, és egy pici folyékony füst. Természetesen a stáblistáról nem maradhat le a mindkét oldalán megpirított méretes buci sem. Hopp, és a húsra olvasztott sajtot majdnem elfelejtettem.
Hozzávalók
- 1 db hamburger buci
- 1 db filézett csirkecomb egészben lehet csirkemell is
- lilahagyma
- csemege uborka vagy kovászos uborka
- balzsamecet
- cukor
- cheddar sajt szelet
- majonéz
- ketchup
- mustár
- saláta
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- A húst fűszerezzük, és grillen vagy grillserpenyőben megsütjük, úgy hogy amikor megfordítjuk ráolvasztjuk a sajt szeletet.
- A bucit kettévágjuk, és megpirítjuk mindkét oldalát.
- Burger szószt csinálunk saját ízlésünknek megfelelően. Pl: Több majonéz, kevesebb ketchup és még sokkal kevesebb mustár. Mehet bele egy kis citromlé, pici cukor. Én kevertem bele nagyon apróra vágott lila hagymát, és kovi ubit is.
- A buci aljára szósz, erre saláta , uborka, majd a hús. Jöhet a paradicsom, lila hagyma, esetleg pirított bacon és ismét szósz, majd a teteje.
- Ha nagyon finomat akarunk akkor a hagymát karamellizálhatjuk, és úgy tegyük a húsra. Süssük pár percig, majd mehet bele egy kis cukor és balzsamecet, és a legvégén esetleg egy kis szójaszósz.