Csirkemell őzgerincformában sütve
2019-09-08Related Recipes:
A családban nagy kedvenc (a rántott hús után)
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell
- 25 dkg bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- aprított petrezselyemzöld ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 3 db tojás
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Tegyünk félre 1 evőkanál reszelt sajtot és tejfölt.
- A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kis ideig. A tejfölt a tojásokkal, liszttel, borssal, petrezselyemzölddel, reszelt sajttal összekeverjük. A felkockázott húst hozzá keverjük a masszához.
- Az őzgerincformát kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával (a biztonság kedvéért) és kibéleljük baconnel úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
- A húsos masszát belekanalazzuk a formába és ráhajtjuk a lelógó bacont. Hosszában a tetejére is tegyünk baconcsíkokat, ha nem fedné be teljesen a bacon a masszát. Kenjük meg a félre tett tejföllel, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Ha esetleg nem fér a massza a formába, süssük meg serpenyőbe, vagy tegyük papíros tepsibe a forma mellé sülni.
- Egy tepsibe helyezve tegyük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Amikor megsült, késsel körbe lazítjuk, és kifordítjuk a formából sütőpapíros tepsire. Addig sütjük még, míg a szalonna kissé meg nem pirul. Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
A recept megosztása