Loader

Csirkepörkölt tarhonyával

2015-10-29
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Az egyik kedvenc ételem a csirkepörkölt. Sokféle tésztával lehet fogyasztani, nálam csak kétféle jöhet számításba. A galuska (lánykori nevén nokedli) vagy a házi tarhonya. A galuska kicsit időigényes ezért ritkábban állok neki, viszont a tarhonyát gyorsan el lehet készíteni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A tarhonyát az olajon megpirítjuk, szép világosbarnára.
  2. Miután megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk, és felforraljuk.
  3. Amint a víz felforrt, lefedjük és a fedőre egy konyharuhát borítunk, majd elzárjuk alatta a lángot.
  4. A hagymát héját eltávolítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
  5. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk, a paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja.
  6. A csirkecombokat megtisztítjuk, eltávolítjuk a rajta maradt tollat, illetve a szőrt leperzseljük, végül alaposan megmossuk.
  7. Az olajat lábosba öntjük, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk.
  8. Miután a hagymát megdinszteljük, belekeverjük a pirospaprikát, majd rátesszük csirkecombokat, a zöldpaprikát, végül belevágjuk a paradicsomot.
  9. Mikor ezzel megvagyunk, alaposan összekeverjük és hagyjuk egyet tottyanni a tűzhelyen.
  10. Pár perc múlva felöntjük vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a piros aranyat és közepesen alacsony hőmérsékleten készre főzzük.
  11. Savanyúságként kovászos uborkát vagy uborka salátát szoktam kínálni.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!