Loader

Zöldborsós csirkeraguleves

2018-02-13
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Nagyon leveses vagyok, ha nincs második főétel, az nem zavar, csak leves legyen. Az egyik kedvencem a csirkeraguleves. A csirkehús íze a sok finom zöldséggel egyszerűen mennyei. Gyakran kerül az asztalunkra, mert mindenki szívesen fogyasztja. Csirkepörkölt aprólékot szoktam hozzá vásárolni, mert abban van comb is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a felforrósított kókuszolajon a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk.
  2. Aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és feldarabolt zöldséget.
  3. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét.
  4. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk és még 10 percig főzzük. Szaggatunk bele egy tojásból kikevert nokedlit. Aztán a megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk, a fedő rajta marad, és így hagyjuk állni még legalább 5 percet, csak ezután tálaljuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!