Zöldborsós csirkeraguleves
2018-02-13Related Recipes:
Nagyon leveses vagyok, ha nincs második főétel, az nem zavar, csak leves legyen. Az egyik kedvencem a csirkeraguleves. A csirkehús íze a sok finom zöldséggel egyszerűen mennyei. Gyakran kerül az asztalunkra, mert mindenki szívesen fogyasztja. Csirkepörkölt aprólékot szoktam hozzá vásárolni, mert abban van comb is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 1 adag csirkepörkölt aprólék
- 3 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 db kisebb zeller
- 2 marék zöldborsó ilyenkor mirelit
- 1 ek kókuszolaj
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- bors
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a
felforrósított kókuszolajon a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk.
- Aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és feldarabolt zöldséget.
- Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, és hozzáadjuk a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét.
- Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk és még 10 percig főzzük. Szaggatunk bele egy tojásból kikevert nokedlit. Aztán a megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk, a fedő rajta marad, és így hagyjuk állni még legalább 5 percet, csak ezután tálaljuk.
A recept megosztása