Csirkés-kolbászos egytál
2018-02-01Related Recipes:
A családunk minden nap megenné a csirke húst, annyira szeretjük. Vannak bonyolult csirkés ételek és vannak egyszerűbbek. Mi mindig arra törekszünk, hogy egyszerűbbeket főzzünk, mert sajnos időnk nagyon kevés van, viszont szeretjük a finom ételeket, ilyen ez a csirkés-kolbászos egytál is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 1 db csirke 8 darabra vágva
- 1 db hagyma jó nagy, felaprítva
- 1 db pritamin felcsíkozva
- 3 gerezd fokhagyna zúzott
- 25 dkg füstölt kolbász szeletelve
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek kakukkfű
- 8,5 dl alaplé vagy csirkeleves
- 1 ek kókuszolaj
- 40 dkg rizs hosszú szemű
- 1 csokor petrezselyem összevágva
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a kókuszolajat, és megpirítjuk a csirkedarabokat minden oldalról, ha kész kiszedjük és félretesszük.
- A tűzön hagyott edénybe beletesszük a hagymát és a pirospaprikát. 10 perc alatt megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt és a fokhagymát, alaposan összekeverjük. Beletesszük a paradicsomot és a kakukkfüvet.
- Tegyük vissza a csirkét és öntsük rá az alaplevet. Nagylángon forraljuk fel, majd takaréklángon, lefedve főzzük 30 percig.
- Keverjük bele a rizst, és a fedőt visszatéve, takarékon főzzük tovább 15 percig, hogy a rizs megpuhuljon és felszívja a lé nagy részét. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk lefedve még 10 percig, hogy a rizs megduzzadjon.
- Ízlés szerint sózzuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A recept megosztása