Loader

Csirkés-kolbászos egytál

2018-02-01
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A családunk minden nap megenné a csirke húst, annyira szeretjük. Vannak bonyolult csirkés ételek és vannak egyszerűbbek. Mi mindig arra törekszünk, hogy egyszerűbbeket főzzünk, mert sajnos időnk nagyon kevés van, viszont szeretjük a finom ételeket, ilyen ez a csirkés-kolbászos egytál is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Egy nagyobb edényben felforrósítjuk a kókuszolajat, és megpirítjuk a csirkedarabokat minden oldalról, ha kész kiszedjük és félretesszük.
  2. A tűzön hagyott edénybe beletesszük a hagymát és a pirospaprikát. 10 perc alatt megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt és a fokhagymát, alaposan összekeverjük. Beletesszük a paradicsomot és a kakukkfüvet.
  3. Tegyük vissza a csirkét és öntsük rá az alaplevet. Nagylángon forraljuk fel, majd takaréklángon, lefedve főzzük 30 percig.
  4. Keverjük bele a rizst, és a fedőt visszatéve, takarékon főzzük tovább 15 percig, hogy a rizs megpuhuljon és felszívja a lé nagy részét. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk lefedve még 10 percig, hogy a rizs megduzzadjon.
  5. Ízlés szerint sózzuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!