Csőben sült hússal töltött tök
2018-08-01- Nehézség: Közepes
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 kis zsenge tök
- 60-70 dkg darált hús
- 1 db TV paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 300 g tejföl
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 2 db tojás
- őrölt bors
- só
- fokhagyma( granulátum)
- pirospaprika
- vágott kapor ( vagy petrezselyem)
- 15 dkg rizs ( amit megpárolunk)
Mennyiség: főre
Hozzávalók
Mennyiség: főre
|
Elkészítés
- A jól megmosott tököt ketté vágjuk és kimagozzuk. A héját rajta hagyjuk, mert az zsengén ehető, és az tartja össze. Kiolajozott tepsibe tesszük. A hagymát, paprikát, paradicsomot apróra vágjuk, és a hússal együtt az olajon 10 percig pároljuk. Összekeverjük a tojással, párolt rizzsel és a fűszerekkel.
- Belerakjuk a tök kivájt részébe, és rákenjük a tejfölt. Pici vizet öntünk alája, és előmelegített sütőbe közepes lángon puhára sütjük.
- A puhára sült tökről levesszük a fóliát, beszórjuk a sajttal. Visszatesszük a sütőbe amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Tetszés szerint, vagy kapormártással tálaljuk.
A recept megosztása