Loader

Csokoládés epertorta

2015-10-29
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Citromos szelet

  • Medvehagymás csavart

  • Barackos túrókocka

  • Habos almás

Mindig találhatunk rá alkalmat, hogy süssünk egy gyönyörű és finom epertortát. Mivel a magyar eper tavasz végi gyümölcs, olyankor a legjobb elkészíteni. Télen is vásárolhatunk külföldi epret, de többszörös az ára és az íze meg sem közelíti a magyar földben termettét eper ízét. A csokoládés epertorta nagyon kalóriadús, ezért ne a fogyókúránk kellős közepén készítsük el.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk és a tejjel együtt beleforgatjuk.
  2. A tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon kb. egy órát, vagy tűpróbáig sütjük.
  3. A kihűlt tortalapot keresztben kettévágjuk, az alsó részét ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és a negyedét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
  4. A tejszínt félig felverjük, majd a vaníliás cukrot, a habfixálót és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük.
  5. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Nálunk ez a legnehezebb, mert mindenki azonnal neki akar látni a falatozásnak.
  7. A maradék epret egyenletesen felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!