Csokoládés epertorta
2015-10-29Related Recipes:
Mindig találhatunk rá alkalmat, hogy süssünk egy gyönyörű és finom epertortát. Mivel a magyar eper tavasz végi gyümölcs, olyankor a legjobb elkészíteni. Télen is vásárolhatunk külföldi epret, de többszörös az ára és az íze meg sem közelíti a magyar földben termettét eper ízét. A csokoládés epertorta nagyon kalóriadús, ezért ne a fogyókúránk kellős közepén készítsük el.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- A tortához
- 20 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 30 dkg rétesliszt
- 5 dkg kakaó
- fél kk sütőpor
- 2,5 dl tej
- A töltelékhez
- 3 evőkanál ribiszkezselé (helyettesíthető áfonya lekvárral is)
- 50 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 1 cs habfixáló por
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- zsiradék a tortaforma kikenéséhez
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk és a tejjel együtt beleforgatjuk.
- A tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon kb. egy órát, vagy tűpróbáig sütjük.
- A kihűlt tortalapot keresztben kettévágjuk, az alsó részét ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és a negyedét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
- A tejszínt félig felverjük, majd a vaníliás cukrot, a habfixálót és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük.
- A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
- Nálunk ez a legnehezebb, mert mindenki azonnal neki akar látni a falatozásnak.
- A maradék epret egyenletesen felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele.
A recept megosztása