Csörögefánk házi baracklekvárral
2019-01-18- Konyha: Magyar
- Fogás: Desszert, Egyéb fogás
- Nehézség: Könnyű
Related Recipes:
A csörögefánk kifejezetten farsangi csemege, de nálunk nem kell hozzá farsang, hogy jóízűen megegyük. Sőt, kifejezetten szeretjük, jó kis házi baracklekvárral. De ha nem sikerül hozzájutni a házi lekvárhoz, akkor porcukorral sűrűn megszórva is lecsúszik pár darab. Rendkívül gyorsan elkészül, és kevés alapanyagból, gyorsan elkészül.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- kókuszolaj a sütéshez
- baracklekvár ha lehet házi
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- A sütőporral elkevert lisztet, a tojásokkal, a sóval, cukorral, a tejföllel egy tálban összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval, vagy pizzavágóval különböző szélességű csíkokra szeljük.
- Két helyen, végeihez közel bevágjuk és kifordítjuk a tésztacsíkokat, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Ha lehet házi baracklekvárral, dzsemmel, vagy porcukorral tálaljuk.
A recept megosztása