Csülkös rakott krumpli
2015-10-29Related Recipes:
A könnyem is kicsordul, olyan jól tud esni egy finom csülök néha.. De előfordul, hogy túl nagy nekem, és másnap szendvicsbe, vagy bablevesbe kerül ez a tutiság.
Új kisérlet, rakott krumpliba szeletelni a csülköt, a főtt tojás helyett. A bőrét feldaraboljuk, és a tepsi aljára tesszük, valamint nem vízszintesen, hanem függőlegesen pakoljuk a hozzávalókat.
Fólia alatt félórát sütjük, utána a fólia nélkül a sajttal 10 percig.
Én csípős paprikával, snidlinggel díszítettem..
Elkészítés
- A nyers krumplit, hagymát, paradicsomot, csülök maradékot vékonyra felszeleteljük.
- A csülök feldarabolt bőrével megszórjuk a tepsi alját, majd beleépitgetjük a szeleteket, ( a tetejére tettem 3 teáskanállal sült zsírt, ez jót tesz a szaftnak, és elég füszeres).
- A tojást elkeverjük 1 dl tejjel, lelocsoljuk vele a cuccot, majd fóliával lefedjük, fél órát sütjük/ pároljuk.
- Utána megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint szaftosra/ ropogósra sütjük kb 10 perc alatt.