Csülök lakoma
2015-10-29Related Recipes:
A csülkös lakomákban az a jó, hogy nem kell egész délelőtt a tűzhely mellett állni. Elkészítjük a húst, beletesszük a tepsibe, és türelmesen várunk 2-3 órát. Mellette bármit csinálhatunk, mert nem kell folyamatosan figyelni. A végeredmény lenyűgöző, nem csak iszonyú finom, hanem még a szemünknek is nagyon szép látvány, pláne ha néhány színes zöldséget is teszünk mellé.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A húst jól átmossuk, a bőrét kicsit megkapargatjuk, ha kell, perzseljük is, hogy egy szál szőr se maradjon rajta, majd beirdaljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és ahol lehet, bedugdossuk a csülök bőre alá, majd megszórjuk a többi fűszerrel, ez esetben sóval, borssal, és jól belemasszírozzuk.
- A csülköt egy méretes edényben, minden oldalról, forró zsiradékban megforgatjuk, hogy egy kicsit megpiruljon a bőre, majd tepsibe helyezzük, öntök alá egy pohár vizet, és 2 és fél órán keresztül, lefóliázva sütjük 200 fokon.
- Általában krumplival együtt szoktam sütni. A krumplit jól átmossuk, és héjastól nagyobb darabokra kockázzuk.
- A fóliát leemeljük a tepsiről, ellenőrizzük, hogy puha-e már a hús. Ha puha, beleszórjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk. Rálocsoljuk a sör felét, majd egy 15 perc múlva a másik felét. Ekkor a krumplit is átforgatjuk.
- Mindenféle zöldségeket is tehetünk mellé, jól átveszik egymás ízét. Ismét 15 perc múlva kivesszük a sütőből. A húst kiemeljük és felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
Ha vendégeket hívtunk, mind a 10 ujjukat megnyalják a lakoma után.
A recept megosztása