Cukkinifasírt
2018-08-07- Konyha: Magyar
- Fogás: Egyéb fogás
- Nehézség: Könnyű
Related Recipes:
A cukkinifasírt sokféleképpen elkészíthető, egészséges és ha jól van elkészítve isteni finom.. Héjastól érdemes elkészíteni, mert nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, nyákszerű és keserű anyagokat, valamint nyomokban még élettanilag értékes szelént is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2-3 db cukkini közepes
- 3 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem aprítva vagy kapor
- só esetleg élteízesítő
- 15 dkg aprított felvágott valamilyen sonka pl
- zsemlemorzsa
- 0,5 l olaj a sütéshez
- 10-20 dkg sajt reszelve
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, legyaluljuk héjástól, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, hozzáadjuk a sajtot, felvágottat, és annyi zsemlemorzsát, hogy a masszánk formázható legyen.
- Golyókat vagy pogácsákat formázunk belőle, majd bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki!
A recept megosztása