Darált húsos zöldborsós galuska
2018-07-24Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A lisztből és tojásból 1-2 dl hideg vízzel, kevés sóval galuska tésztát keverünk.Bő lobogva forró sós vízbe szaggatjuk,1-2 percig főzzük, mikor feljön a víz tetejére, és kiakar futni akkor van kész. Szűrőkanállal kiszedjük és vízzel leöblítjük.
- Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, és kifehéredésig pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és fél dl vizet öntünk hozzá.
- 10 percig főzzük, hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, zöldborsót. Sóval, borssal ízesítjük, és puhulásig (kb. 10 perc) főzzük. Szükség szerint vizet öntsünk rá, hogy le ne égjen! Ehetjük tejfellel meglocsolva, és savanyúsággal is.
A recept megosztása