Diós, narancsos Palacsinta
2015-10-29Related Recipes:
Minden időben jól jön egy kis desszert, egy finom ebéd után. A palacsintát mindenki szereti, mi így szoktuk elkészíteni. A töltelék lehet sokféle ízű, pl. almás-mákos, nutellás, vagy egyszerű kakaós, esetleg ízes. Lényeg, hogy nagyon finom, és aki megeszi az ebédet annak jár egy kis desszert.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A felütött tojásokat elkeverjük a cukorral, és a sóval.
- Elővesszük a robotgépünket és a tejet illetve a lisztet váltakozva keverjük a masszába. Szükség szerint hozzáadunk annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes palacsintatésztát kapjunk.
- A masszát legalább fél órát pihentetjük, majd olajjal kikent serpenyőben aranysárgára sütjük a palacsinták mindkét oldalát.
- Szoktam a tésztába tenni két evőkanál olajat, és akkor nem kell kikenni a serpenyőt, mert kisül a tésztából az olaj.
- A képen látható hajtogatott palacsinta narancsos, annak a tésztájában van a narancshéj, a feltekert pedig a diós, az meg természetesen megvan kenve a töltelékkel.
- Diótöltelék:
- A tejet a cukorral odatesszük a tűzre, és felforraljuk, mikor felforrt levesszük a tűzről és belekeverjük a darált diót majd nagyon óvatosan, hogy ne csomósodjon a lisztet is hozzáadjuk. Visszatesszük a lángra, de akkor már csak egy forrás erejéig. Mikor elkészült belekeverjük a vaníliáscukrot.
- Narancshéjas palacsinta
- Ilyenkor télidőben, nálunk nagyon nagy keletje van a narancsnak. A családom a megmosott narancsok héját le szokta reszelni. Megszárítjuk, és jól jön a palacsinta tésztába vagy bármi másba, aminek az ízét kicsit szeretnénk megbolondítani.
A recept megosztása