Ehető fenyőtobozok
2018-12-24Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma ízlés szerint
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés langyos tej vagy fekete kávé
- 8 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál lekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag kakaós vagy fahéjas csónak alakú gabonapehely
Mennyiség: fő
Hozzávalók
Mennyiség: fő
|
Elkészítés
- A kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukrokkal. A vajat kicsit felolvasztjuk. A lekvárral, rumaromával együtt hozzákeverjük. A tejből vagy a kávéból óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Könnyen formázható tésztát kell kapnunk.
- Ha a tészta összeállt, kisebb tojásnyi gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. A gabonapelyheket körbe beletűzdeljük alulról fölfele úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle. Ezután pár óráig hideg helyen pihentetjük, majd porcukorral megszórjuk, hogy a havas hatást érjük el.
- ( Én a citromfacsaró kupalakú belsejébe tömtem a masszát és kiütögettem. Nem kellet külön megformáznom.) Az ügyesebbek rakhatnak a kúp belsejébe ízlés szerint meggyet, csokit, krémet is.
A recept megosztása