Loader

Ehető fenyőtobozok

2018-12-24
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukrokkal. A vajat kicsit felolvasztjuk. A lekvárral, rumaromával együtt hozzákeverjük. A tejből vagy a kávéból óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Könnyen formázható tésztát kell kapnunk.
  2. Ha a tészta összeállt, kisebb tojásnyi gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. A gabonapelyheket körbe beletűzdeljük alulról fölfele úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle. Ezután pár óráig hideg helyen pihentetjük, majd porcukorral megszórjuk, hogy a havas hatást érjük el.
  3. ( Én a citromfacsaró kupalakú belsejébe tömtem a masszát és kiütögettem. Nem kellet külön megformáznom.) Az ügyesebbek rakhatnak a kúp belsejébe ízlés szerint meggyet, csokit, krémet is.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!