Eperlekvár tartósítószer nélkül
2020-09-09- Konyha: Magyar
- Fogás: Egyéb fogás
- Nehézség: Közepes
Related Recipes:
Imádom az eperlekvárt. Minden évben megfogadom, hogy most aztán tényleg teszek el, de minden évben elmegy a kedvem annyira drága az eper. Idén úgy döntöttem, lesz ami lesz, nem hagyom ki. Sikerült is vennem 1300 Ft-ért megbízható helyről, mert az nagyon fontos, hogy ne kelljen mindjárt az elején egy csomót kidobni belőle.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Elkészítés
- Az epret alaposan megmossuk, szemenként átnézzük, a zöld levelét eltávolítjuk, a hibásakat kidobjuk.
- Egy nagyobb fazékba beletesszük, én nem szoktam szétvagdosni, de van aki úgy szereti, mi darabosan szeretjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, forrást követően, kevergetjük nagyjából 30 percig. Nem szabad ott hagyni mert könnyen leég. Egy-két merőkanállal leszedünk a levéből egy üvegbe, hogy ne legyen nagyon híg, és az szörpként el lehet fogyasztani. Ha nem isszuk meg 1-2 napon belül, akkor célszerű hűtőben tárolni, hogy ne romoljon meg, mert nincs benne tartósító.
- Ha elkészült, csírátlanított üvegekbe merjük, kis celofánt teszünk az üvegek szájára, és erősen lezárjuk, majd fejre állítjuk az üvegeket 5 percre, és száraz dunsztba tesszük, amikor teljesen kihűlt mehet a kamrába.
Megjegyzés
A
A recept megosztása