Loader

Eperlekvár tartósítószer nélkül

2020-09-09

Imádom az eperlekvárt. Minden évben megfogadom, hogy most aztán tényleg teszek el, de minden évben elmegy a kedvem annyira drága az eper. Idén úgy döntöttem, lesz ami lesz, nem hagyom ki. Sikerült is vennem 1300 Ft-ért megbízható helyről, mert az nagyon fontos, hogy ne kelljen mindjárt az elején egy csomót kidobni belőle.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Elkészítés

  1. Az epret alaposan megmossuk, szemenként átnézzük, a zöld levelét eltávolítjuk, a hibásakat kidobjuk.
  2. Egy nagyobb fazékba beletesszük, én nem szoktam szétvagdosni, de van aki úgy szereti, mi darabosan szeretjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, forrást követően, kevergetjük nagyjából 30 percig. Nem szabad ott hagyni mert könnyen leég. Egy-két merőkanállal leszedünk a levéből egy üvegbe, hogy ne legyen nagyon híg, és az szörpként el lehet fogyasztani. Ha nem isszuk meg 1-2 napon belül, akkor célszerű hűtőben tárolni, hogy ne romoljon meg, mert nincs benne tartósító.
  3. Ha elkészült, csírátlanított üvegekbe merjük, kis celofánt teszünk az üvegek szájára, és erősen lezárjuk, majd fejre állítjuk az üvegeket 5 percre, és száraz dunsztba tesszük, amikor teljesen kihűlt mehet a kamrába.
Megjegyzés

A

A recept megosztása
Recept típusa: , Címkék: Hozzávalók:,
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • KitKat & M&M torta

  • Tepsis sült tarja

  • Hűsítő Limonádé

  • Rakott cukkini

  • Házikenyér kovászkával

Vélemény, hozzászólás?

Fel!