Erdei gombaleves
2018-07-08Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db burgonya
- 30 dkg erdei gomba tiszítva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 csomó petrezselyem aprítva
- 1,4 l víz
- só
- bors
- fél citrom
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A zöldségeket feldaraboljuk. Az olajra rátesszük a répákat és kissé megpirítjuk, hogy kiadja a sárga színét. Hozzáadjuk a gombát, azzal is pár percig piritjük, hozzákeverjük a burgonyát, zúzott fokhagymát, és pirospaprikával megszórjuk.
- Elkeverjük, mindjárt ráöntjük a vizet, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. 15 percig főzzük.
- A tejfölben elkeverjük a lisztet, a levesből hozzáteszünk 3 evőkanállal, elkeverjük, majd megismételjük, ezután beleöntjük a levesbe és felforraljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, és tálalhatunk. Citrommal vagy ecettel ízesíthetjük még.
A recept megosztása