Fahéjas gömbfánk
2018-03-22Related Recipes:
A fánkok ideje a február, de nekem év közben is eszembe jut, hogy ennék valami finomat. Így keresgéltem azt a jó hangzású fánkot a neten. Nem csak a neve, az íze is mesés. Jó sok lesz belőle, Vigyázat, nem diétás!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 80 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő friss legyen
- 2 kk cukor
- 0.5 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- 4 dl kókuszolaj a sütéshez
- porcukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- meleg tej
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A friss élesztőt tálkába morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és félretesszük, hogy megfusson.
- A liszthez, hozzáadjuk a tejet, tojássárgákat cukrot, sót, és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem folyékony tésztát kapjunk.
- Hozzáadjuk a vajat, és hólyagosra dagasztjuk. A megdagasztott tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd, kézzel kis gömböket formázunk belőle. Visszatesszük a deszkára, letakarjuk a konyharuhával, és ismét megkelesztjük.
- Közepes lángon kókuszolajban mindkét oldalát kisütjük, méghozzá úgy, hogy az első oldal sütésekor, az edényt letakarjuk, majd mikor megfordítjuk, már fedő nélkül sütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük, de, adhatunk hozzá lekvárt, esetleg öntetet.
A recept megosztása