Loader

Fahéjas gömbfánk

2018-03-22
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A fánkok ideje a február, de nekem év közben is eszembe jut, hogy ennék valami finomat. Így keresgéltem azt a jó hangzású fánkot a neten. Nem csak a neve, az íze is mesés. Jó sok lesz belőle, Vigyázat, nem diétás!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A friss élesztőt tálkába morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és félretesszük, hogy megfusson.
  2. A liszthez, hozzáadjuk a tejet, tojássárgákat cukrot, sót, és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem folyékony tésztát kapjunk.
  3. Hozzáadjuk a vajat, és hólyagosra dagasztjuk. A megdagasztott tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd, kézzel kis gömböket formázunk belőle. Visszatesszük a deszkára, letakarjuk a konyharuhával, és ismét megkelesztjük.
  4. Közepes lángon kókuszolajban mindkét oldalát kisütjük, méghozzá úgy, hogy az első oldal sütésekor, az edényt letakarjuk, majd mikor megfordítjuk, már fedő nélkül sütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük, de, adhatunk hozzá lekvárt, esetleg öntetet.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!