Fanta szelet
2021-07-10Related Recipes:
Egyszerű nagyon finom és mutatós sütemény
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Margit
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 0.5 dl étolaj
- Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 45 dkg tehéntúró
- Teteje:
- 7 dl Fanta üdítő
- 2 cs vaníliás pudingpor (2x40g)
- 4-5 kristálycukor
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától vigyázva, hogy ne kerüljön a fehérjébe sárgája, mert akkor nem tudjuk keményre felverni! A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódaporral.
- A fehérjét habverővel majdnem keményre felverjük, majd a kristálycukrot kanalanként hozzáadva tovább verjük, míg kemény nem lesz. Majd egyesével belekeverjük a tojássárgákat és az olajat is hozzákeverjük. Kanalanként óvatosan hozzákeverjük a kakaós szódaporos lisztet is, míg sima masszát nem kapunk.
- A masszát beleöntjük sütőpapírral bélelt tepsibe, és mehet a sütőbe.
- Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót áttörjük (rudmixerrel) A margarint 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót (citromhéjjal vagy vaníliás cukorral ízesíthetjük) és az egészet jól kikeverjük. A kihűlt piskótát visszarakjuk a tepsibe és rákenjük a túrókrémet. A hűtőbe tesszük addig, míg a tetejére a kész puding nem kerül rá.
- Teteje: A pudingport, 4-5 evőkanál cukrot és az üdítőt simára keverjük, felfőzzük, majd langyosra hűtjük.
- A túrókrémre öntjük a langyos Fantáspudingot, lehütjük, majd szeletelhetjük is.
- Hűtőbe tartjuk!
A recept megosztása