Farsangi rózsafánk
2018-01-28Related Recipes:
Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy finom farsangi fánk elkészítéséhez.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- 5 cl rum
- 5 db tojássárgája
- 1 csipet só
- olaj sütéshez
- 30 dkg lekvár
- 10 dkg vaníliás porcukor
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy kis farsangi fánk elkészítéséhez. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd összegyúrjuk tésztává. Amennyire lehetséges gyorsan, hűvös helyen dolgozzunk.
- Pihentessük a hűtőben a tésztánkat fél órát, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vékonyságúra.
- A kinyújtott tésztát szaggassuk ki 3-4 különböző méretű formával. A legkisebb lapot vágjuk be négyszer, majd a nagyobbakat, méret szerint eggyel többször.
- Fogjuk kézbe a legnagyobb lapot, majd nyomjuk be a közepét tojássárgába mártott ujjal.! Helyezzük rá az eggyel kisebb lapot, majd azt is nyomjuk be középen ugyanúgy. Így rakjuk össze a fánkokat.
- A kész fánkrózsákat süssük ki forró, bő olajban, úgy hogy először a legkisebb lap kerüljön az olajban alulra. Majd megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
- Amikor megsültek kiszedjük és lecsepegtetjük.
- Tálaláskor a fánkok közepébe töltsünk lekvárt, és díszítsük befőttel.
- Hintsük meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
A recept megosztása