Loader

Fasírt tepsiben (Margit módra)

2019-07-28
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve. A szomszédhoz meg nem megyek kérni, ha nem muszáj. Mindenki készítse el a megszokott módon, ha akarja. Én először készítettem el a receptem szerint, de nem utoljára (remélem)

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A darált húshoz kevertem a fűszereket. A tojásokat elkevertem a tejjel és hozzákevertem a húsmasszához. Hozzákevertem a zsemlemorzsát, de tömörnek éreztem kissé, és főzőtejszínnel lazítottam rajt. Vártam vele pár percet, míg a morzsa megszívja magát, de így lett tökéletes állagú.
  2. Nagy gáztepsibe '36 X 32 cm a belső mérete' tettem sütőpapírt és beolajoztam. Tányérba tettem 1 evőkanál olajat, belemártottam az egyik tenyerem, és a masszából kb. tojásnyi gombócokat formáztam, kissé szétlapítottam és a tepsibe raktam. Egyszeri olajba mártott tenyérrel kb. 3-4 gombócot csináltam. 'Azért mártottam olajba, hogy ne ragadjon a tenyeremhez, mert azt nem nagyon bírom'.
  3. Forró gázsütőbe kb. 180 fokon sütöttem 20 percet, majd megnéztem milyen. Az alja már megpirult, ekkor megforgattam és egy 'fasírtkolbászkát' ami nem fért bele előtte a tepsibe most beletettem. Sütöttem még kb. 20 percig és most láttam jónak. Kívül pirult, belül szaftos volt.🙂 (Én nem fólia alatt szokom sütni a fasírtot, és nem mártom morzsába, de lehet hogy úgy is kipróbálom!) .
  4. Megjegyezném, hogy a kis 'fasírtkolbászkát' amit később raktam hozzá sütni, jól átsült még szaftosabb lett, pedig csak 20 percet sült. Azt hiszem legközelebb kolbászkákat fogok sütni a masszából.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!