Fehérboros gombás pontyszeletek
2018-03-30Related Recipes:
Sok csirkét és disznóhúst ettünk mostanában, ezért különösen örültem annak, hogy ma halat készíthetek. Nagyon szép pontyszeletet sikerült szereznem, nem is gondolkoztam sokat, mert ünnepi ebédet kell tenni az asztalra. Persze egy üveg fehérbort is kellett vennem mert ez az étel igazán így finom.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 70 dkg pontyfilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 fej fej vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 30 dkg rizs
- 15 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- kókuszolaj
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A megmosott, leszárított pontyfilét éles késsel kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, és szintén megmosott és leszárított gombát kisebb cikkekre daraboljuk.
- Ezután az elkészített gombát tepsibe szórjuk, rádobjuk a megtisztított felszeletelt vöröshagymát, majd ráfektetjük az ízesített halszeleteket, meglocsoljuk fehérborral, a kókuszolajjal és 20-25 perc alatt megsütjük.
- A rizst kókuszolajon gipsz-fehérre sütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, beletesszük a borsót, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lassú tűzön 15 perc alatt puhára pároljuk.
A recept megosztása