Loader

Foszlós fonott kalács

2015-10-29
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Nyakunkon a húsvét, aminek elmaradhatatlan kelléke a húsvéti nyuszin kívül a sonka és a kalács. A húsvéti kalács fogyasztása nem csak nálunk, Magyarországon terjedt el, a katolikus Olaszországban talán még mélyebb hagyománya van a húsvéti menünek. A legelterjedtebb, kihagyhatatlan édesség a colomba, ez a galamb alakú, kalácstésztára emlékeztető sütemény. Húsvét táján minden pékségben, szupermarketben kapni, és természetesen több fajtája is létezik.  Magyarországon a jó kis édes tésztából készült kalácsot esszük húsvét reggelén, sonkával és főt tojással.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lisztet a kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukros langyos tejbe morzsolt és felfuttatott élesztőt, a cukrot és a tojás sárgákat, és annyi édes fehérbort öntünk hozzá, hogy könnyen, lágyan gyúrható tésztát kapjunk. Ezután hozzáadjuk a puha zsírt, hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára dagasztjuk.
  2. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, három egyforma részre vágjuk, egyesével kigömbölygetjük, majd a hüvelykujjunknál kicsit vastagabb rudakká sodorjuk. Az egyik végüknél mind a három rudat összefogjuk, összenyomjuk, azután, nem túl szorosan összefonjuk, és zsírozott magas falú, keskeny formába tesszük.
  3. Újból lefedjük, és ha megkelt 180 fokon 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült rácsra borítva kihűtjük. Ízlés szerint, szórhatunk a tésztába mazsolát.
A recept megosztása
Recept típusa:, , Tags: Összetevők, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Fel!