Gánica, avagy dödölle
2019-02-02Related Recipes:
A csoportunkban megosztott recept, nagyon étvágygerjesztő, ezért itt a helye.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Margit
Hozzávalók
- 60 dkg sárga krumpli vagy amelyik jól szétfő
- 20 dkg liszt kb 8 evőkanál
- 1 db vöröshagyma
- só
- olaj vagy zsír
- tejföl vagy joghurt
Mennyiség: fő
Hozzávalók
Mennyiség: fő
|
Elkészítés
- A krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyomóval megtörjük.
- Még forrón hozzákeverjük a lisztet egy fakanállal. Amikor már nehezen megy a keverés elég a liszt, és még 1-2 percig keverjük. Levesszük a tűzhelyről, addig szikkadni hagyjuk míg a hagymát megpirítjuk.
- Kockára vágott vöröshagymát pirítunk zsírba vagy olajba.
- A fakanállal merítünk jó adagot a dödölléből, és olajos kanállal beleszaggatjuk róla a tepsibe. Rászórjuk a pirított hagymát. Forró sütőben pirítom kb 15-20 perc, de serpenyőben is lehet a tűzhelyen. Tejföllel vagy joghurttal tálaljuk. Nagyanyám még füstölt szalonna kockát is szórt rá, úgy pirította.
A recept megosztása