Gesztenyés gombóc áfonyával
2015-10-29Related Recipes:
A gombóc egy nagyon kedvelt étel nálunk. Egy könnyebb leveshez kifogástalan lehet a gesztenyés gombóc. Az leírás 4 személyre vonatkozik.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. Hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a darált natúr gesztenyét, búzalisztet, tojássárgáját és a vajat. Sóval, konyakkal ízesítjük.
- A hámozott gesztenyét leforrázzuk, majd 10 percig főzzük, lehűtjük és durvára vágjuk.
- A burgonyás tésztát jól összedolgozzuk a durvára vágott gesztenyével és a felvert tojáshabbal lazítjuk.
- Pingponglabda nagyságú gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kifőzzük.
- Köretként tálalhatjuk édeskés alap ízű szaftos vadakhoz, illetve tovább növelhetjük a gombóc íz harmóniáját.
- Tipp: ha a hagyományos szilvás gombócot ezzel a tésztával készítjük el, nagyon finom, érdekes, új íz hatást érhetünk el.
- Pirított mogyoróba forgatva, áfonyával, önálló ételként is adhatjuk.
A recept megosztása