Loader

Gesztenyés gombóc áfonyával

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

A gombóc egy nagyon kedvelt étel nálunk. Egy könnyebb leveshez kifogástalan lehet a gesztenyés gombóc.  Az leírás 4 személyre vonatkozik.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: people

Hozzávalók

Mennyiség: people

Elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. Hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a darált natúr gesztenyét, búzalisztet, tojássárgáját és a vajat. Sóval, konyakkal ízesítjük.
  2. A hámozott gesztenyét leforrázzuk, majd 10 percig főzzük, lehűtjük és durvára vágjuk.
  3. A burgonyás tésztát jól összedolgozzuk a durvára vágott gesztenyével és a felvert tojáshabbal lazítjuk.
  4. Pingponglabda nagyságú gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kifőzzük.
  5. Köretként tálalhatjuk édeskés alap ízű szaftos vadakhoz, illetve tovább növelhetjük a gombóc íz harmóniáját.
  6. Tipp: ha a hagyományos szilvás gombócot ezzel a tésztával készítjük el, nagyon finom, érdekes, új íz hatást érhetünk el.
  7. Pirított mogyoróba forgatva, áfonyával, önálló ételként is adhatjuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!