Göcseji pulykahúsleves
2018-12-29Related Recipes:
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és a májgombócot írom le.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 1 db pulykacomb
- 1 db pulykanyak
- 1 db pulykaszárny
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1/2 db zeller
- 1/2 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk piros arany
- 20 dkg csiperkegomba
- 20 dkg zöldborsó
- só
- egész bors
- 1/4 csokor petrezselyem májgombóchoz
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 ek kókuszolaj
- 15 dkg máj
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kk majorána
- só
- őrölt bors
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A pulykacombot a szárnnyal meg a nyakkal megmossuk, és mindet egy fazékba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi három ujjnyira ellepi. A zöldségeket megtisztítjuk, félbe vagy negyedekbe vágva a húsokhoz adjuk, jól megmosva tesszük hozzá.
- A borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük, a Piros Arannyal ízesítjük, és kis lángon, gyöngyöző forralással kb. 2,5 órán át főzzük, ezalatt a hús biztosan megpuhul. Nagyjából 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, belefőzzük a borsót és a fölszeletelt gombát is. Ha kell, ekkor utánasózzuk.
- Amíg a leves fő, bekeverjük a májgombóc masszáját. A petrezselymet és a hagymát finomra vágjuk, majd a zsíron vagy olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Ha hagymakrémmel készül, akkor azt elég éppen csak fél percig pirítani. Hűlni hagyjuk. A májat ledaráljuk vagy elkaparjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a májhoz adjuk. A tojást beleütjük, a lisztet és a morzsát hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk, félretesszük.
A recept megosztása