Gombafasírt sütőben
2020-10-18Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 50 dkg őzlábgomba vagy más gomba
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- petrezselyem zöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- 1 késhegyni őröldkömény
- só
- 2-3 evőkanál étolaj
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A megtisztított gombákat ledarálom, vöröshagymát, petrezselyemzöldet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. Hozzáütök 2 tojást, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, pici őrölt köménnyel.
- Annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható lágy massza legyen. Jól összekeverem,10 percet pihentetem, hogy a morzsa megszívja magát.
- Tepsibe sütőpapírt rakok, kicsit beolajozom, és a masszából fasírtokat formálva a tepsibe rakom. Lefújom olajsprével,(vagy kanállal csepegtetek rá) és a forró sütőbe készre sütöm.
A recept megosztása