Gombás, sonkás rakott csirkemell
2015-10-29Related Recipes:
Valami egyszerűt szerettem volna, ami nem tocsog a zsírban, két ember is jól lakik belőle, és még finom is. Körülnéztem gyorsan, hogy mi az, amit fel kell használnom a konyhában, ha nem akarom kidobni hamarosan. Így született meg a mai vacsora. A névadással akadtam el majdnem, de végül is megoldottam. Az alkotás a gombás, rakott csirkemell nevet kapta.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 db csirkemell nagyobb
- 1 fej hagyma
- 1 kukorica konzerv
- 0 dkg gomba
- 15 dkg sonka
- 15 dkg póréhagyma
- 15 dkg sajt
- 1 doboz tejföl vagy 2 dl főzőtejszin
- fokhagyma
- só
- bors
Mennyiség: people
Hozzávalók
Mennyiség: people
|
Elkészítés
- Először keressünk valamilyen tűzálló tálat, ami nem túl nagy, de beleférnek az összetevőt.
- Az aljára karikázzunk egy fej hagymát, majd erre kerüljön a csirkemell, amelyet előzőleg kifiléztünk, összevágtunk csíkokra, és fűszereztünk sóval, borssal, fokhagymával.
- A csirkemellre mehetnek a gomba karikák, majd ismét só, fokhagyma. A gombára tegyük a kukoricát, amiről leöntöttük a lét, majd erre jöhetnek a póréhagyma karikák, az apróra vágott, vagy lereszelt sonka, és a füstölt sajt.
- Vizet ne tegyünk alá, mert elég sok levet fog ereszteni amúgy is.
- Öntsünk rá egy kis olajat, és egy tejfölt, vagy 2 dl tejszínt.
- Fedjük le, és süssük 25 percig. Vegyük le a tetőt vagy a fóliát róla, majd süssünk még 15 percig. Figyeljük, hogy a folyadék ne tűnjön el alóla teljesen.
- Aki kiadósabb ételt szeretne, kezdheti úgy, hogy alulra egy réteg főtt rizst rak, és a tejfölt bekeveri liszttel mielőtt ráönti.
A recept megosztása