Loader

Gombás, sonkás rakott csirkemell

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Valami egyszerűt szerettem volna, ami nem tocsog a zsírban, két ember is jól lakik belőle, és még finom is. Körülnéztem gyorsan, hogy mi az, amit fel kell használnom a konyhában, ha nem akarom kidobni hamarosan. Így született meg a mai vacsora. A névadással akadtam el majdnem, de végül is megoldottam. Az alkotás a gombás, rakott csirkemell nevet kapta.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: people

Hozzávalók

Mennyiség: people

Elkészítés

  1. Először keressünk valamilyen tűzálló tálat, ami nem túl nagy, de beleférnek az összetevőt.
  2. Az aljára karikázzunk egy fej hagymát, majd erre kerüljön a csirkemell, amelyet előzőleg kifiléztünk, összevágtunk csíkokra, és fűszereztünk sóval, borssal, fokhagymával.
  3. A csirkemellre mehetnek a gomba karikák, majd ismét só, fokhagyma. A gombára tegyük a kukoricát, amiről leöntöttük a lét, majd erre jöhetnek a póréhagyma karikák, az apróra vágott, vagy lereszelt sonka, és a füstölt sajt.
  4. Vizet ne tegyünk alá, mert elég sok levet fog ereszteni amúgy is.
  5. Öntsünk rá egy kis olajat, és egy tejfölt, vagy 2 dl tejszínt.
  6. Fedjük le, és süssük 25 percig. Vegyük le a tetőt vagy a fóliát róla, majd süssünk még 15 percig. Figyeljük, hogy a folyadék ne tűnjön el alóla teljesen.
  7. Aki kiadósabb ételt szeretne, kezdheti úgy, hogy alulra egy réteg főtt rizst rak, és a tejfölt bekeveri liszttel mielőtt ráönti.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!