Gyömbér-narancs-alma-fahéj
2018-02-14Related Recipes:
A gyömbér az egyik legnagyszerűbb gyógyító hatású fűszernövény, ami remekül erősíti az immunrendszerünket, ellenállóvá tesz a téli megfázások, meghűlések ellen, de akkor is jó hatással fogyasztható, ha influenzásak vagyunk. Gyomornyugtató és – és emésztést javító hatásai mellett ugyanis vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak benne, de a gyömbér izzasztó hatása is ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Egyszóval a gyömbér maga a főnyeremény télen.
Azért természetesen a gyömbért sem kell nyakló nélkül fogyasztani, mert karakteres íze miatt a gyomornyugtatás helyett akár fájdalmat is kiválthatunk fogyasztásával.
Mindenesetre a belőle készült tea, fahéjjal és almával egy délelőtt elkortyolgatva akár a munkahelyünkön is, a legkevésbé okozhat problémát.
Elkészítés
- Hámozzuk meg a gyömbért, vagy vágjuk vékony csíkokra, vagy a sajtreszelővel reszeljük le, az almát megpucolva vágjuk kis kockákra.
- A fahéjjal együtt kerüljenek egy fazékba, amibe két liter vizet tudunk beleönteni. Forraljuk fel, majd forrástól számítva öt percig főzzük.
- Ha már kezd kicsit kihűlni, akkor adjuk hozzá a narancs kifacsart levét. Ízesítsük mézzel, és iszogassuk egészséggel!
- A gyömbér A-, C-, E- és B-komplex vitaminokban gazdag, sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz. A gyömbér gyógyító hatásait élvezhetjük a friss vagy a szárított, őrölt gyömbérben.