Loader

Gyömbéres kacsacomb

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A szárnyasok közül a kacsa a kedvencem. Nagyon szeretem a húsát, és ha lehetőségem van rá, kimegyek a Lehelre és sok szoknyás nénitől vásárolok gyönyörű házi nevelésű kacsát. De most nem egész, hanem csak egy nagyon finom gyömbéres kacsacomb receptet osztok meg a kedves olvasóval. Csak akkor kezdjünk bele, ha aznapra már van ebédünk, mert a kacsacombokat páclében, hűtőbe kell legalább egy napra helyezni.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A gyömbéres kacsacombunkhoz a fokhagymát karikára vágjuk, és kicsit félretesszük.
  2. Lereszeljük a lime héját, levét kinyomkodjuk, bár ritkán ereszt levet, a chilit felkarikázzuk. Vigyázzunk, a chili után ne nagyon nyúlkáljunk a szemünk, szánk környékére, mert igencsak nehéz perceket élhetünk át. Az olajakat a sóval és a gyömbérporral jól összekeverjük, és egy páclét készítünk.
  3. Az alaposan megtisztított kacsacombokat ebbe a páclébe beleforgatjuk és egy napra hűtőbe tesszük. A gyömbéres kacsacombunkat másnap beletesszük az edénybe, ráöntjük az összes páclevet, 2 dl vizet öntünk alá és fedő alatt egészen puhára pároljuk. Sütési ideje kb. 2 óra.
  4. Sült zöldségekkel és gyümölcsökkel, esetleg pirított tésztával tálaljuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!