Gyömbéres kacsacomb
2015-10-29Related Recipes:
A szárnyasok közül a kacsa a kedvencem. Nagyon szeretem a húsát, és ha lehetőségem van rá, kimegyek a Lehelre és sok szoknyás nénitől vásárolok gyönyörű házi nevelésű kacsát. De most nem egész, hanem csak egy nagyon finom gyömbéres kacsacomb receptet osztok meg a kedves olvasóval. Csak akkor kezdjünk bele, ha aznapra már van ebédünk, mert a kacsacombokat páclében, hűtőbe kell legalább egy napra helyezni.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 4 db kacsa comb
- 1 evőkanál gyömbér por
- 2 evőkanál édes szójaszósz
- 1 teáskanál tengeri só vagy asztali
- 2 db friss chili
- 1 evőkanál szezám olaj
- 4 evőkanál kókusz olaj
- 1 db lime
- 4 gerezd fokhagyma
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A gyömbéres kacsacombunkhoz a fokhagymát karikára vágjuk, és kicsit félretesszük.
- Lereszeljük a lime héját, levét kinyomkodjuk, bár ritkán ereszt levet, a chilit felkarikázzuk. Vigyázzunk, a chili után ne nagyon nyúlkáljunk a szemünk, szánk környékére, mert igencsak nehéz perceket élhetünk át. Az olajakat a sóval és a gyömbérporral jól összekeverjük, és egy páclét készítünk.
- Az alaposan megtisztított kacsacombokat ebbe a páclébe beleforgatjuk és egy napra hűtőbe tesszük. A gyömbéres kacsacombunkat másnap beletesszük az edénybe, ráöntjük az összes páclevet, 2 dl vizet öntünk alá és fedő alatt egészen puhára pároljuk. Sütési ideje kb. 2 óra.
- Sült zöldségekkel és gyümölcsökkel, esetleg pirított tésztával tálaljuk.
A recept megosztása