Habos almás
2021-01-31Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Nagy Mariann
Hozzávalók
- Tészta
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 db tojássárgája
- 1 db vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- Töltelék
- 1,5 kg alma reszelve
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- Hab
- 4 db tojásfehérje
- 10 dkg cukor
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, addig hidegen pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. Az almákat hámozás után lereszeljük, összekeverjük a cukorral, majd 15 perc után kifacsarjuk a levét.
- A tésztát kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük (gáztepsi méret) rásimítjuk a kifacsart almát, és meg hintjük őrölt fahéjjal. 170-180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Addig 4 tojásfehérjéből a 10 dkg cukorral kemény habot verünk és rásimítjuk a tésztára, majd 10 percig még tovább sütjük vele.
A recept megosztása