Loader

Hagymás – gombás – pulyka, salátával. Diétás!

2015-10-29

Legtöbbünkkel időről időre előfordul, hogy ilyen vagy olyan okok miatt diétára kényszerül. Ilyenkor a szent cél érdekében még álmodozni sem szabad holmi csülkökről, palacsintákról és társaikról… Bizony, keserves időszak ez, lássuk be. De az áhított súly, külalak vagy éppen egészségi állapot ott lebeg lelki szemeink előtt, és ha igazán vonzó, amit látunk és igazán eltökélt en akarjuk, akkor sok mindenre hajlandók (és képesek) vagyunk, ráadásul vannak olyan ételek, amik segítenek és még finomak is. Például ez  (Na jó, nem egy Csülök Pékné módra, de azért…)

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A hagymát csak amolyan cumplisra vágjuk (félbevágott hagyma vékony csíkokra szeletelve, nem kell kockára), jól megsütjük egy kevés margarinon, majd hozzáadjuk a kedvünk szerint csíkokra vagy kockákra vágott pulykamellet.
  2. Még mielőtt kifehéredne a husi, megfűszerezzük (de tényleg csak finoman, különben akár ehetnénk csülköt is ), aztán hozzáadjuk a gombaszeleteket – én az Éden csirkéből (pulykából ) megmaradtat használtam.
  3. Mikor a gomba összerottyan, gyakorlatilag kész is. Tanácsos egy kicsit fedő alatt, kis lángon párolni a husit, nehogy túl száraz legyen.
  4. A joghurtot tálba öntjük (érdemes lecsepegtetni róla a vizet, a zöldségekből úgyis jön még plusz lé), megfűszerezzük (nem győzöm hangoztatni, hogy csak lábujjhegyen! ). Belesorjázzuk a kockára vágott uborkát és paradicsomot, majd praktikus módon konyhai ollóval belevágjuk az újhagymát is, mindet. Minél több, annál jobb!
  5. Az egészet összekeverjük, a tetejére reszelünk egy kis sajtot és kész. Érdemes talán a salátával kezdeni, hogy addig is érhessenek az ízek, míg a husit megcsináljuk.
  6. Jó étvágyat és jó egészséget mindenkinek!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!