Loader

Házi májas fokhagymás húskonzerv

2020-10-02

Időnként unalmas a párizsi és a téliszalámi az ember egy kis finom dologra vágyik, a zsíros kenyeret is nagyon szeretem, de néha attól is besokallok. De van valami ami most eszembe jutott, és ez a csirkemájas kenhető húskonzerv, jó sok fokhagymával vöröshagymával és fűszerekkel. A receptet sehol sem találtam meg, de annak idején, mikor a megkóstoltatta velem a volt kolléganőm, akkor gyorsan lekörmöltem, a recept Ukrajnából származik. Nagyon szeretem, remélem más is kipróbálja.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Elkészítés

  1. A májat elkaparjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, és a fokhagymát lereszeljük, illetve ki-hogy szokta, nekem van egy fantasztikus reszelőm, amivel simán le tudom reszelni az utolsó centiig.
  2. A hozzávalókat összekeverjük. Elkészítünk annyi üveget amennyire szükségünk lehet, csírátlanítjuk a tetőt is. Én szoktam celofánt tenni az üvegekre, de ez csak megszokásból. A recepttől eltérően jelenleg, negyedkiló húst és ugyanannyi májat használtam fel, ezért kis Erős Pistás üvegekbe töltöttem. Ebből lett 5 plusz egy kicsi mézes üveg.
  3. Amikor megtöltöttük az üvegeket rátesszük a tetejét, de nem csavarjuk rá. Vizet engedünk a tepsibe, hogy kb az üvegeket félig ellepje, és mindegyiket beleállítjuk, egymástól távol, hogy forrás közben nehogy összekoccanjanak az üvegek, mert akkor megrepedhetnek. Végül egy tepsit teszünk az üvegekre, hogy le ne essen a forrástól a tető.
  4. Ha a víz felforrt, 180 fokon kb 60 percig "sütjük", lényeg, hogy az üvegeben lévő massza zsírja láthatóan gyöngyözzön a forrás következtében. Amikor letelt az idő ott hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd amikor meg lehet fogni, a tetőket szorosan rátekerjük. Amikor teljesen kihűlt mehet a hűtőbe, felbontva, néhány napon belül, felbontás nélkül 2-3 hónapig eláll.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 3
Osztályozd ezt a receptet

3 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

  • Házikenyér kovászkával

  • Lecsó télire tartósítószer nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Fel!