Házikenyér kovászkával
2020-09-10- Konyha: Magyar
- Fogás: Egyéb fogás, Reggeli
- Nehézség: Közepes
Related Recipes:
Régebben is próbálkoztam a kenyér sütéssel, nem lett ehetetlen, de a karantén ideje alatt tökéletesre fejlesztettem a tudásomat. A mostani recept kovászkával készült amit a dolgozó nőknek találtak ki. Mindösszesen 2 óra alatt elkészül a finom, illatos házikenyér, és ha kicsit kihűlt már lehet is enni belőle.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Elkészítés
- A lisztet a sóval a kovászkával és a burgonyapehellyel elkeverjük. Ha van dagasztógépünk, akkor elindítjuk és hozzáadagoljuk a vizet, amikor már tésztává kevertük, hozzáadjuk az olajat. Dagasztógéppel közepes fokon az olaj hozzáadása után még 5 percig dagasztjuk. Kézzel az olaj hozzádolgozása után, mindösszesen 8 percig.
- Amikor kész, 40 percet letakarva pihentetjük. Ha kipihente magát megformázzuk, kibéleljünk az edényt szilikonos sütőpapírral, és beletesszük a kenyértésztát, Lehetőleg olyan sütőedényt használjunk aminek van teteje, mert abban sokkal könnyebb sütni. Ehhez én egy régi fehér jénait használok, aminek van teteje, de tepsiben is megsüthető. Amikor megformáztuk a tetejét bevágjuk, lespricceljük vízzel, és megszórhatjuk bármilyen maggal. Ezen a kenyéren szezámmagot használtam, de bármi jó ami nem pörkölt.
- Amíg a kenyerünk pihen, előmelegítjük a sütőt, majd betoljuk a kenyerünket a sütőbe. fedővel 35 percig 230 fokon, majd fedő nélkül, 210 fokon 20 percig sütjük. Szeretem ha a kenyerem jó kérges, ezért, 10 perccel a sütés vége előtt a sütőpapírral együtt kiemelem és úgy teszem vissza a sütőrácsra. Amikor elkészült kivesszük rácson hagyjuk kihűlni.
A recept megosztása