Loader

Házikenyér kovászkával

2020-09-10

Régebben is próbálkoztam a kenyér sütéssel, nem lett ehetetlen, de a karantén ideje alatt tökéletesre fejlesztettem a tudásomat. A mostani recept kovászkával készült amit a dolgozó nőknek találtak ki. Mindösszesen 2 óra alatt elkészül a finom, illatos házikenyér, és ha kicsit kihűlt már lehet is enni belőle.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

  • 2 dkg kovászka készen megvásárolható a neten
  • 50 dkg liszt lehet többféle liszt
  • 8 gramm
  • 3,2 dl víz langyos ásványvíz a legjobb
  • 2 ek burgonyapehely elhagyható, de finomabb lesz tőle
  • 2 ek olívaolaj lehet sima főzőolaj is
Mennyiség: kg

Hozzávalók

  • 2 dkg kovászka készen megvásárolható a neten
  • 50 dkg liszt lehet többféle liszt
  • 8 gramm
  • 3,2 dl víz langyos ásványvíz a legjobb
  • 2 ek burgonyapehely elhagyható, de finomabb lesz tőle
  • 2 ek olívaolaj lehet sima főzőolaj is
Mennyiség: kg

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval a kovászkával és a burgonyapehellyel elkeverjük. Ha van dagasztógépünk, akkor elindítjuk és hozzáadagoljuk a vizet, amikor már tésztává kevertük, hozzáadjuk az olajat. Dagasztógéppel közepes fokon az olaj hozzáadása után még 5 percig dagasztjuk. Kézzel az olaj hozzádolgozása után, mindösszesen 8 percig.
  2. Amikor kész, 40 percet letakarva pihentetjük. Ha kipihente magát megformázzuk, kibéleljünk az edényt szilikonos sütőpapírral, és beletesszük a kenyértésztát, Lehetőleg olyan sütőedényt használjunk aminek van teteje, mert abban sokkal könnyebb sütni. Ehhez én egy régi fehér jénait használok, aminek van teteje, de tepsiben is megsüthető. Amikor megformáztuk a tetejét bevágjuk, lespricceljük vízzel, és megszórhatjuk bármilyen maggal. Ezen a kenyéren szezámmagot használtam, de bármi jó ami nem pörkölt.
  3. Amíg a kenyerünk pihen, előmelegítjük a sütőt, majd betoljuk a kenyerünket a sütőbe. fedővel 35 percig 230 fokon, majd fedő nélkül, 210 fokon 20 percig sütjük. Szeretem ha a kenyerem jó kérges, ezért, 10 perccel a sütés vége előtt a sütőpapírral együtt kiemelem és úgy teszem vissza a sütőrácsra. Amikor elkészült kivesszük rácson hagyjuk kihűlni.
A recept megosztása
Recept típusa: , , Címkék: , Hozzávalók:, , , , ,
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • KitKat & M&M torta

  • Tepsis sült tarja

  • Hűsítő Limonádé

  • Rakott cukkini

  • Lecsó télire tartósítószer nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Fel!