Loader

Horiatiki (eredeti görögsaláta)

2015-10-29
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

Aki járt már Görögországban az tudja, hogy milyen az horiatiki (eredeti görög saláta). Rettenetesen szeretem és elég sűrűn szerepel is az étlapomon. Ez az az étel amit a nap minden szakában megehetünk és nincs benne sok kalória. Az igazi horiatikihez sok eredeti görög hozzávalót be lehet szerezni Budapesten a Rákóczi téri egyetlen görög csemegeboltban. Ha igazi finom görög salátát szeretnénk elfogyasztani, mindenképpen szánjunk rá időt.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a horiatiki alapját, a citromlevet, olíva olajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy tálban, és hagyjuk egy-két órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot, uborkát, hagymát, egy tálba cikkekre aprítjuk. Ha magos olívabogyókat vásároltunk, akkor kimagozzuk, ha magozottat vásároltunk, akkor természetesen nincs vele gondunk simán hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomhoz és uborkához.
  2. A fetát kb. 5x5 mm-es kockákra vágjuk. majd ezt is hozzáadjuk. A tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az oregánós öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük.
  3. Kis tálkák aljára egész, megmosott salátaleveleket teszünk, és erre szedjük a horiatikit. Ezután a hűtőben két órán át érleljük. Húsok mellé, előételnek, de este vacsorára önmagában is kifogástalan.
A recept megosztása

Comment (0)

  1. posted by sandor istvan on 2012-05-30

    nagyon finom mert mar ettem

Vélemény, hozzászólás?

Fel!