Horiatiki (eredeti görögsaláta)
2015-10-29Related Recipes:
Aki járt már Görögországban az tudja, hogy milyen az horiatiki (eredeti görög saláta). Rettenetesen szeretem és elég sűrűn szerepel is az étlapomon. Ez az az étel amit a nap minden szakában megehetünk és nincs benne sok kalória. Az igazi horiatikihez sok eredeti görög hozzávalót be lehet szerezni Budapesten a Rákóczi téri egyetlen görög csemegeboltban. Ha igazi finom görög salátát szeretnénk elfogyasztani, mindenképpen szánjunk rá időt.
Hozzávalók
- 4 db paradicsom
- 2 fej lilahagyma
- 1 db kígyóuborka
- 15 szem magozott fekete olívabogyó
- 15 szem magozott zöld olívabogyó
- 20 dkg feta sajt
- 6 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 2 teáskanál citrom leve
- 2 teáskanál oregano
- 1 db fejes saláta
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Elsőként elkészítjük a horiatiki alapját, a citromlevet, olíva olajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy tálban, és hagyjuk egy-két órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A paradicsomot, uborkát, hagymát, egy tálba cikkekre aprítjuk. Ha magos olívabogyókat vásároltunk, akkor kimagozzuk, ha magozottat vásároltunk, akkor természetesen nincs vele gondunk simán hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomhoz és uborkához.
- A fetát kb. 5x5 mm-es kockákra vágjuk. majd ezt is hozzáadjuk. A tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az oregánós öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük.
- Kis tálkák aljára egész, megmosott salátaleveleket teszünk, és erre szedjük a horiatikit. Ezután a hűtőben két órán át érleljük. Húsok mellé, előételnek, de este vacsorára önmagában is kifogástalan.
Comment (0)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by sandor istvan on 2012-05-30
nagyon finom mert mar ettem