Loader

Húspogácsa boros mártásban

2015-10-30
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Így ünnep közeledtével, előkerülnek a ritkán készítendő receptjeink,  mint pl. a  boros vagyis borral vagy sörrel készült ételek. Ha kicsit másabbat akarunk a családnak felszolgálni, mint a hétköznapokon, akkor bizony időt kell rá szánnunk. Mert egy paprikás krumplit 40 perc alatt összedobunk, de az alábbi recepthez, csak akkor kezdjünk neki, ha van elegendő időnk.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A zsemléket feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. A húst és a szalonnát ledaráljuk. Ha darált húst vettünk, akkor csak a szalonnát. A ledarált húshoz adjuk a kicsavart zsemlét, a tojásokkal, a pirospaprikával, a sóval, és a borssal alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel pogácsákat formázunk, mintha fasírtot készítenénk.
  2. A pogácsákat, vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A bort aláöntjük, alufóliával lefedjük 190 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát és a pogácsákat teljesen átsütjük.
  3. A mártáshoz, a tejszínt a liszttel simára keverjük, a cukorral és a szerecsendióval ízesítjük. Mikor a hús megsült, a tepsiből kiszedjük, és a tejszínes keveréket a visszamaradt pecsenyelével összekeverjük. A pogácsákat egy pecsenyés tálban szépen elrendezzük, és a mártással a pogácsákat leöntjük, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
  4. Párolt brokkoli és főtt kagylótészta illik hozzá.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!