Húspogácsa boros mártásban
2015-10-30Related Recipes:
Így ünnep közeledtével, előkerülnek a ritkán készítendő receptjeink, mint pl. a boros vagyis borral vagy sörrel készült ételek. Ha kicsit másabbat akarunk a családnak felszolgálni, mint a hétköznapokon, akkor bizony időt kell rá szánnunk. Mert egy paprikás krumplit 40 perc alatt összedobunk, de az alábbi recepthez, csak akkor kezdjünk neki, ha van elegendő időnk.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 db zsemle
- 1 dl tej
- 50 dkg sertéshús
- 20 dkg szalonna
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 1 dl tejszín
- 1 kávéskanál liszt
- 1 kávéskanál cukor
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- vaj
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A zsemléket feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. A húst és a szalonnát ledaráljuk. Ha darált húst vettünk, akkor csak a szalonnát. A ledarált húshoz adjuk a kicsavart zsemlét, a tojásokkal, a pirospaprikával, a sóval, és a borssal alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel pogácsákat formázunk, mintha fasírtot készítenénk.
- A pogácsákat, vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. A bort aláöntjük, alufóliával lefedjük 190 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát és a pogácsákat teljesen átsütjük.
- A mártáshoz, a tejszínt a liszttel simára keverjük, a cukorral és a szerecsendióval ízesítjük. Mikor a hús megsült, a tepsiből kiszedjük, és a tejszínes keveréket a visszamaradt pecsenyelével összekeverjük. A pogácsákat egy pecsenyés tálban szépen elrendezzük, és a mártással a pogácsákat leöntjük, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
- Párolt brokkoli és főtt kagylótészta illik hozzá.
A recept megosztása