Kakaós-fahéjas csiga
2018-12-28Related Recipes:
Utoljára a Kossuth téren a Pick szalámiboltban vettem egy kakaós csigát, mondhatom megrázó élmény volt. Nem gondoltam, hogy egy ilyen exkluzív boltban kőkemény terméket árulnak. Nem csak 8 napon belül gyógyuló sérülést tudtam volna okozni vele, de lelki sérülést is kaptam tőle, ugyanis az ára 490 Ft volt, nem volt bármi mentes, nem volt paleo, egy egyszerű kakaós csiga volt. Akkor megfogadtam, hogy ez volt az utolsó, hogy kakaós csigát vettem. Ha finomat akarok enni, akkor nekem kell megsütnöm.
Hozzávalók
- 75 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 15 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 5 dkg élesztő
- 4 ek cukor kakaós töltelékhez
- 2 ek holland kakaó cukor nélküli, púpos kanál
- 4 ek cukor fahéjas töltelékhez
- 2 ek őrölt fahéj
- 5 dkg margarin felolvasztva a kenéshez
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Közepébe kis mélyedést csinálunk, bele tesszük a két tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a felolvasztott margarint és a langyos tejet. A hozzávalókat összegyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. (30-40 perc)
- A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett felületen vékonyra sodorjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal és rászórjuk a kakaóval elkevert cukrot.
- Ezután szorosan feltekerjük. 2 cm-s szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket, egymás mellé. Nem hagyunk köztük helyet. A másik tésztával ugyanezt megcsináljuk, abba a fahéjas cukrot szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a csigák teteje megpirul. Amikor kicsit kihűltek a csigák, meghintjük a tetejüket porcukorral.