Karalábé főzelék ünnepi maradék oldalassal
2018-12-28Related Recipes:
Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült oldalast. Így született a mai ebédünk.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 4 db karalábé a zsenge zöldjének
- 1 db vöröshagyma nagy
- 3 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 2 ek kókuszolaj
- 1 ek ételízesítő, ha szükséges
- só
- bors
- petrezselyem
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A karalábét megpucoljuk, zöldjével együtt megmossuk és hosszúkásra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük.
- Ekkor hozzáadjuk a felvágott karalábét és tovább dinszteljük. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kevés lével a főzelékből, kiegyenlítjük és állandóan kavarva enyhén besűrítjük vele a főzeléket. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel és melegen tálaljuk.
- Bármilyen maradék hússal tálalva finom. De ha nincs maradék össze is dobhatunk, valami nagyon egyszerű sültet.
A recept megosztása