Kati szelet
2020-11-01Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Erika
Hozzávalók
- Tészta
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1-2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- Krém
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 üveg rumaroma
- Teteje
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csokireszelék
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból a szükséges mennyiségű tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát 3 felé vágjuk, és egyenként a tepsi hátlapján megsütjük. Tepsi méret kb. 30X30 cm.
- Krém: Egy lapot összetörünk és 1-2 dl vaníliás tejbe forgatjuk. A vajat 15 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadunk 2 kanál kakaóport, 2 kanál barack lekvárt, ízlés szerinti rumaromát, és a beáztatott tésztalapot hozzákeverjük. Ezt a tésztás krémet a két lap közé töltjük.
- Tetejére: 3 tojás fehérjét gőz fölött 15 dkg cukorral felverjük jó keményre, és a tészta tetejére kenjük. Csokireszelékkel díszítjük.
A recept megosztása