Loader

Kefires sós prósza baconnel

2018-04-19
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A prósza eredetileg kukoricalisztből és aludttejből készült édes kukoricalepény, de a konyhában mindenki szabadjára engedheti a kreativitását, ezért ez búzalisztes, sós prósza. Ugyanolyan finom! Aki nem hiszi járjon utána! Természetesen kipróbálható kukoricalisztből is, valószínűleg hasonlóan finom lesz az is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A nyers krumplit meghámozzuk, lereszeljük, a levét finoman kinyomkodjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a krumplit, a kefirt és a tojássárgáját, majd megsózzuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk a baconnel, majd hozzákeverjük a tésztához.
  4. A tésztát olajjal kikent tepsibe öntjük. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Forró (kb 180-200 fokos) sütőben addig sütjük amíg a teteje megpirul. Kb. 30-40 perc.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!