Kelt palacsinta vanília öntettel
2018-05-17Related Recipes:
Aranygaluska helyett egy gyors de legalább olyan finom alternatíva lehet, ha sütünk pár dióval töltött kelt palacsintát, vanília öntettel. A leírt verzióban a palacsinta finom házi baracklekvárral van megkenve, majd szól meg lett szórva darált dióval. Nagyobb sikere lett mint az aranygaluskának.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Kelt palacsinta
- 40 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 db tojás
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 kávékanál só kis mokkás kanál
- 2 evőkanál olaj
- 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- Öntet
- 2 db tojás sárgája
- 5 evőkanál cukor
- 1 cosmag vaníliás puding por
- 8 dl tej
Mennyiség: személyre
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- 1 dl langyos tejjel felfuttatunk 1 tk cukorral és az élesztővel.
- A többi tejet jól elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal és hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd langyos szénsavas vízzel hígítjuk.
- Jól kikeverjük, kézi vagy gép habverővel, majd 15 percet pihenni hagyjuk.
- A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele és mindkét oldalát megsütjük.
Öntet elkészítése
- 2 tojás sárgáját keverjünk ki 5 ek. cukorral, 1cs. vaníliás pudingporral és 1dl tejjel.
- 7 dl tejet felforralunk, és állandóan keverve összeöntjük a masszával. Forráspontig hevítjük, de folyamatosan keverve. Ha túl sűrű, tejjel tovább hígíthatjuk. Hozzákeverünk 2 cs. vaníliás cukrot.
- Díszíthetjük friss eperrel... Jó étvágyat!
A recept megosztása