Loader

Kelt palacsinta vanília öntettel

2018-05-17
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

  • Barackos túrókocka

Aranygaluska helyett egy gyors de legalább olyan finom alternatíva lehet, ha sütünk pár dióval töltött kelt palacsintát, vanília öntettel. A leírt verzióban a palacsinta finom házi baracklekvárral van megkenve, majd szól meg lett szórva darált dióval. Nagyobb sikere lett mint az aranygaluskának.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejjel felfuttatunk 1 tk cukorral és az élesztővel.
  2. A többi tejet jól elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal és hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd langyos szénsavas vízzel hígítjuk.
  3. Jól kikeverjük, kézi vagy gép habverővel, majd 15 percet pihenni hagyjuk.
  4. A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele és mindkét oldalát megsütjük.
Öntet elkészítése
  1. 2 tojás sárgáját keverjünk ki 5 ek. cukorral, 1cs. vaníliás pudingporral és 1dl tejjel.
  2. 7 dl tejet felforralunk, és állandóan keverve összeöntjük a masszával. Forráspontig hevítjük, de folyamatosan keverve. Ha túl sűrű, tejjel tovább hígíthatjuk. Hozzákeverünk 2 cs. vaníliás cukrot.
  3. Díszíthetjük friss eperrel... Jó étvágyat!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!