KitKat & M&M torta
2020-09-20Related Recipes:
Egyszerű, könnyen elkészíthető mutatós torta.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Sebők X Sziszkó
Hozzávalók
- Piskótához
- 10 db tojás
- 10 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- Krémhez
- 3 db csokoládés pudingpor
- 1 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 dkg vanillincukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
- Díszítéshez
- 12 csomag kitkat csoki
- 2 nagy csomag M&M drazsé
Mennyiség: szelet
Hozzávalók
Mennyiség: szelet
|
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat szétválasztom. A sárgájával a cukrot habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet és a kakaóport. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a kakaós masszába keverem.
- Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és két adagban140 fokon lassan, tűpróbáig sütöm. (Igaz az eredeti recept egy adagba sütötte meg, de tartottam tőle hogy nem sül át a közepe, azért én két adagba sütöttem meg.) Ha kihűltek a torták, mindegyiket elfelezem, tehát lesz 4 db tortalapom.
- A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral megfőzöm és hűlni hagyom. Majd a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverem . A piskótalapokba beletöltöm a krémet, majd az oldalát és a tetejét is megkenem krémmel. A KitKat csokikat a barázdák mentén eltördelem, majd rá nyomkodóm a torta oldalára, mintha csak egy kerítést készítenék. Végül az M&M drazséval megszórom a tetejét. Díszítésként átkötöm egy szalaggal. A torta nagyon mutatós, és születésnapi ajándéknak készült!
A recept megosztása