Loader

Körömpörkölt

2018-02-26

Aki szereti az ilyen jó cuppogós, csontról leszopogatós ételeket, az általában szereti a körömpörköltet is. Hús ugyan kevés van rajta, de mindent kárpótol a jó kis bőr. A pörkölt akkor jó, ha a szaftos, ragacsos, a csontról leválik a hús és a bőr. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, de friss, ropogós kenyérrel és kovászos uborkával is nagyon finom.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az alaposan megtisztított körmöt hosszában kettévágjuk. A csülköt felszeleteljük, és mindezt alaposan megmossuk, kell hozzá egy konyhai fűrész, de ha nincs, csontozott csülköt vegyünk.
  2. Egy nagyobb lábosba tesszük a kókuszolajat, és a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a körmöt és a csülköt, egy kicsit átforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a lenyúzott paradicsomot és a fokhagymát, sózzuk, borsózzuk, majd a pirospaprikával meghintjük.
  4. Öntünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és hozzáadjuk egészben az erős paprikát, az egészet összekeverjük, és forrás után kis lángon, három órán keresztül főzzük.
  5. Néha összerázzuk, és ha kell az elforrt levet pótoljuk.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Rablóhús (sütőben)

  • Néró teasütemény

  • Kati szelet

  • Mákos süti

  • Gombafasírt sütőben

Vélemény, hozzászólás?

Fel!