Loader

Lecsó télire tartósítószer nélkül

2020-09-09

Nagyon jó, amikor a télen a spejzból kiveszünk egy üveg félig kész lecsót és a konyha tele lesz a nyár lecsó illatával. Augusztusban nagyon olcsón lehet megvenni a hozzávalókat és elkészíteni sem ördöngösség.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk a csutkájától, feldaraboljuk, majd felteszünk egy edénybe vizet. Ha a víz felforrt, belemerítjük a forró vízbe, a paradicsomokat, és lehúzzuk a héját.
  2. A megtisztított paradicsomot egy nagy 15-20 literes literes edénybe daraboljuk, és elkezdjük folyamatos kevergetés mellett, főzni, nem szabad ott hagyni mert akkor leég.. Amikor már úgy látjuk, hogy a paradicsom kellően, az ízlésünknek megfelelően elfő, hozzáadjuk a paprikát.
  3. Kb 30 percig főzzük a paprikával, a paprikának nem szabad szétfőnie, félig kész állapotra főzzük. Ha kész, csírátlanított üvegekbe szedjük, az üveg száját letakarjuk celofánnal, és a tetejével erősen lezárjuk, ezután fejjel lefelé fordítjuk 5 percre, majd száraz dunsztba tesszük.
A recept megosztása
Recept típusa: , Címkék: , Hozzávalók:,
Átlag

(5 / 5)

5 5 3
Osztályozd ezt a receptet

3 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • KitKat & M&M torta

  • Tepsis sült tarja

  • Hűsítő Limonádé

  • Rakott cukkini

  • Házikenyér kovászkával

Vélemény, hozzászólás?

Fel!