Loader

Lecsós csirkecomb barna rizzsel

2015-10-30
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Amíg elérhető áron találni paradicsomot, paprikát a piacon, addig érdemes minél többet enni ezekből a rendkívül finom zöldségekből, és minél többször felhasználni őket a konyhában. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, de mégis nagyon finom lecsós csirkét varázsolhatunk az asztalra nem egészen egy óra alatt. Köretnek ezúttal nem krumplit, nokedlit, hanem a jóval egészségesebb barna rizst választottam. A barna rizs több főzési időt igényel, mint a hagyományosan fogyasztott normál társa, ezért ezzel tessék kalkulálni, ha ezt választjuk. Igyekszem a főzési folyamatokat úgy hangolni, és időzíteni, ha lehet, hogy a feltét és a köret nagyjából egy időben készüljön el. Kiver a víz attól, ha egy háziasszony 3 órás főzőcskézés után kijelenti, hogy kész vagyok, és amikor megkérdezem, hol a köret, csak a fejét vakarja.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, daraboljuk. A zöldséget felvágjuk csíkokra, vagy, ahogy a lecsót szeretjük.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és együtt sütjük pár percig, ha szükséges teszünk hozzá még egy kis zsiradékot
  3. A hagymára beletesszük a húst, majd a paprikát sózzuk, fűszerezzük és néhány percig tovább pirítjuk. Ekkor félrehúzzuk, keverünk bele őrölt pirospaprikát, összekeverjük, nagyon óvatosan pirítunk rajta egy keveset néhány másodpercig, és hozzáadjuk a paradicsomot, és ha szükséges kevés vizet.
  4. Összekeverjük, majd fedő, közepes lángon kb. 30 alatt készre főzzük.
  5. A zöldségek víztartalmától és attól függően, hogy mennyi lét, szaftot szeretnénk, felönthetjük vízzel. Abban az esetben, ha a végén túl híg lett, és sűríteni szeretnénk rajta, kevés liszttel, vagy étkezési keményítővel megtehetjük. Sajnos egészségesebb megoldást nem tudok rá.
  6. A barna rizs főzési ideje elvileg 30 perc, gyakorlatilag általában van 45 perc is. Olcsón kaphat előfőzött, tasakos barnarizs, amire a gyártó 20-25 perc főzési időt ír. Ez kb. 35 perc alatt készül el.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!