Loader

Lencseleves

2018-03-21
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Igazán ez hagyományosan szilveszteri étek, de mi simán megesszük az év bármely napján, csak legyen benne egy picike füstölt hús, comb vagy csülök, az teljesen mindegy. Bableves vagy lencseleves, babfőzelék vagy lencsefőzelék csak füstölttel az igazi.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A lencsét beáztatjuk, jól lecsepegtetjük, és egy edénybe rakjuk, mellétesszük a sonkát. Felöntjük 2 l vízzel, majd beletesszük a babérlevelet, a zúzott fokhagymát.
  2. a szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy edényben zsírjára sütjük, a szalonna bőrével együtt. A szalonnadarabokat és a bőrt beletesszük a levesbe, a megmaradt zsírból pedig majd a rántást készítünk. A zsírt újból felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és felhabzásig pirítjuk. Ha kihűlt, megszórjuk pirospaprikával, és jól összekavarjuk.
  3. Ha a lencse már félig megfőtt, beletesszük az összevágott zöldségeket és a kockára vágott krumplit.
  4. A zsírt újból felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és felhabzásig pirítjuk, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, megszórjuk pirospaprikával, és jól összekavarjuk, rakunk hozzá a leves levéből, simára keverjük, és így öntjük a leveshez.
  5. Amíg felforr, egy tojásból és a lisztből nokedlit készítünk, és beleszaggatjuk a levesbe.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!