Mákos süti
2020-10-25Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Andok Anett
Hozzávalók
- tészta
- 3 db tojás
- 10 evőkanál darált mák
- 15 evőkanál liszt
- 15 evőkanál cukor
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- 6 dl tejföl
- 3 evőkanál kakaó
- krém
- 9 dl tej
- 8 evőkanál búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- Csokimáz
- 10 dkg étcsokoládé
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- Először a kétféle tésztalapot, a 2 mákost és az 1 kakaóst sütjük ki. A mákos laphoz összekeverünk 1 tojást, 5ek mákot, 5ek lisztet, 5ek cukrot, 1 mk szódabikarbónát és a 2 dl tejfölt, majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük. Majd ugyanezt a lapot újra elkészítjük.
- A kakaós tészta hozzávalóit, az 1 tojást, 3ek kakaóport, 5ek lisztet, 5 ek cukrot, 1mk szódabikarbónát a 2dl tejföllel jól kikeverjük, majd megsütjük, ahogyan az előző két lapot. A krémhez a tejet a búzadarával felforraljuk, azaz tejbedarát készítünk.
- A puha margarint a kétféle cukorral sima állagúra kikeverjük. Miután a tejbedara kihűlt, a margarinos krémet hozzáadjuk, összedolgozzuk.
- A tésztalapokat a krémmel betöltjük, a süti tetejét felolvasztott étcsokival bevonjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
- A bevont sütemény szeleteléséhez forró vízbe mártott vékony pengéjű, éles kést használj!
A recept megosztása