Loader

Medvehagymás csavart

2021-03-21
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Barackos túrókocka

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sót, élesztőt, langyos tejet, 1 egész tojást, olvasztott vajat, és összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük (1óra) Míg kel a tésztánk, addig a megtisztított medvehagymát felaprítjuk, és a fetát vagy a túrót szétmorzsoljuk.
  2. Munkafelületen 4 fele vágjuk, kb 30x20cm-re nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a szétmorzsolt feta vagy túró felével, és rászórjuk a vágott medvehagyma felét. A másik kinyújtott tésztalappal betakarjuk, és a nyújtófát átgördítsük rajta. Csíkokra vágjuk, 8-9 darabra és a csíkokat megcsavarjuk. A megmaradt tésztával is így járunk el.
  3. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, habart tojással lekenjük, 10-20 percet pihentetjük. 180 C fokon (kb.20 perc) megsütjük. Nekem 17 db lett belőle (2 tepsi).
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!