Medvehagymás csavart
2021-03-21Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Tészta
- 40 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 kávéskanál só
- Töltelék
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 20 dkg fetasajt (vagy túró)
- fél csokor aprított medvehagyma
- Kenés
- 1 db tojás
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A liszthez keverjük a sót, élesztőt, langyos tejet, 1 egész tojást, olvasztott vajat, és összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük (1óra) Míg kel a tésztánk, addig a megtisztított medvehagymát felaprítjuk, és a fetát vagy a túrót szétmorzsoljuk.
- Munkafelületen 4 fele vágjuk, kb 30x20cm-re nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a szétmorzsolt feta vagy túró felével, és rászórjuk a vágott medvehagyma felét. A másik kinyújtott tésztalappal betakarjuk, és a nyújtófát átgördítsük rajta. Csíkokra vágjuk, 8-9 darabra és a csíkokat megcsavarjuk. A megmaradt tésztával is így járunk el.
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk, habart tojással lekenjük, 10-20 percet pihentetjük. 180 C fokon (kb.20 perc) megsütjük. Nekem 17 db lett belőle (2 tepsi).
A recept megosztása